Поїзд вирушив з Києва через Харків до Ізюма. Соціальний проект реалізовано разом з Фондом Говарда Баффета. Поїзд-кухня може виробляти близько 10 000 порцій їжі на день в автономному режимі. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.
У день запуску, крім усього іншого, у поїзді приготують традиційні святкові страви Дня подяки – запечену індичку та гарбузовий пиріг.
Їжа приготована в ньому буде передана на знак подяки тим, хто щодня у прифронтових регіонах допомагає нашим захисникам: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам, волонтерам.
Поїзд має 6 вагонів:
- генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
- вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
- вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
- вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
- вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
- багажний вагон на 27000 літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.
Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром Укрзалізниці. Він подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни та підтримує низку інших залізничних проектів, зокрема «Залізну зміну».
Читай також: Ціни на автогаз різко підняли мережі АЗС
Комментарии